Тел. +38 044 501 22 06          info@poradatour.com.ua          Соцмережі:  

Головна  Візи Віза в Великобританію


ВІЗА В ВЕЛИКОБРИТАНIЮ

Документи на туристичну візу 


Великобританія


1. Анкета консульства Великобританії
Заповнюється в електронному вигляді. Ставляться особисті підписи.


2. Візове клопотання - можна скачати тут

Заповнюється повністю.



3. 2 фотографії
Кольорові фото на білому фоні розміром 3,5 х 4,5 см. Фото мають бути чіткими, однаковими, і зробленими не пізніше ніж за 3 місяці до подачі документів в посольство та не мають бути використані для попередніх віз. 70-80% фотографії повинна займати голова. Скановані фото не допускаються. 

Вимоги до фотокартки тут


4. Паспорти:

Закордонний паспорт
Посольство не приймає продовжені паспорти та паспорти на дівочому прізвищі, якщо після шлюбу прізвище змінено. Закордонний паспорт повинен бути дійсним не менше 6 місяців від дня закінчення «коридору» візи. В паспорті повинні бути принаймні дві вільні сторінки або один розворот для дорослого та стільки ж на кожну вписану дитину, якщо їй відкривається віза. Сторінки "4" і "5" - "Особливі відмітки" не приймаються до уваги. Копії паспорту мають бути чіткими, на листі формату А4, по 2 розвороти на сторінці з дотриманням порядку сторінок. Якщо в паспорт вписані діти: ОБОВ’ЯЗКОВА наявність фотографії, що відповідає віку дитини.
Інші закордонні паспорти
Якщо у туриста на руках кілька актуальних закордонних паспортів, необхідно подавати всі оригінали та копії до них. Під час розгляду паспорти залишаються в консульстві. Якщо паспорт анульовано повинна бути відповідна відмітка в внутрішньому паспорті або довідка з ОВІРу. Ксерокопії заповнених сторінок попереднього закордонного паспорту, за наявності.
Внутрішній паспорт
Оригінал та копії всіх сторінок. Копії мають бути чіткими, на листі формату А4, по 2 розвороти на сторінці з дотриманням порядку сторінок.


ВАЖЛИВО!
Ксерокопії всіх раніше існуючих віз, за останні 10 років.
Ксерокопії українського та закордонного паспортів чоловіка/дружини, навіть якщо вони не подорожують з туристом.
Ксерокопії свідоцтв про народження дітей, навіть якщо вони не подорожують з туристом.


5. Лист-запрошення
Підписаний громадянином Великобританії або іноземцем, що легально проживає в Великобританії, а також КОПІЯ ПОСВІДЧЕННЯ особи, що запрошує з усіма особистими даними та підписом (копія паспорту або внутрішнього посвідчення особистості).


6. Інші документи щодо мети поїздки:
Письмова інформація щодо мети призначення поїздки
Приймається німецькою або англійською мовою. Включає підтвердження мети та маршрут запланованої подорожі.
Підтвердження бронювання житла
Ваучер на готель з указанням адреси готелю та номерів, періоду проживання, імен та прізвищ кожного з туристів.
Бронювання авіаквитків
Підтвердження про транспортний засіб – туди і назад: бронювання авіаквитків, квитків на потяг, автобус. У випадку подорожі на власному автомобілі – оригінали та копії «зеленої карти», посвідчення водія, технічного паспорту автомобіля, договору оренди транспортного засобу.


7. Підтвердження зайнятості - довідка з роботи
На фірмовому бланку, з адресою та контактними телефонами (з кодом міста) установи, що видала довідку, з підписом директора та головного бухгалтера установи (у випадку відсутності в організації бухгалтера, обов’язковою є фраза «Посада бухгалтера не передбачена», а якщо турист є директором установи, довідку підписує заступник директора та бухгалтер).
Мають бути вказані: дата прийому на роботу, посада, заробітна плата (рекомендований оклад від 4000 грн.), фраза про гарантію збереження посади та окладу на період подорожі, дати поїздки. Розбивка заробітної плати може бути як на окремому бланку, так і включена в загальну довідку. Довідка дійсна протягом одного місяця. Неправдивість поданих даних може стати причиною відмови у відкритті візи.

Якщо турист – приватний підприємець: оригінал і копія свідоцтва про державну реєстрацію суб’єкта підприємницької діяльності. А також довідка про доходи з податкової інспекції за останні шість місяців чи звіт за останній квартал з адресою та телефонами установи, з мокрою печаткою (дійсна протягом одного місяця). Додатково: копії свідоцтва платника єдиного податку або ПДВ, та копії звітів про прибутки за два останні квартали, завірені у податковій службі.
Якщо турист – працівник приватного підприємця: довідка з роботи із зазначенням зарплати за останні шість місяців, копія трудової книжки, завірена печаткою роботодавця (або трудовий договір, завірений печаткою Центру зайнятості), довідку про трудові відносини з податкової інспекції та копію, а також копію свідоцтва про реєстрацію роботодавця, завірену печаткою роботодавця.
Якщо турист – пенсіонер: оригінал та копія пенсійного посвідчення.
Якщо турист – студент: копія студентського квитка, довідка з місця навчання (на фірмовому бланку, з мокрою печаткою, з адресою та контактними телефонами учбового закладу, для запиту візи під час учбового періоду повинен бути дозвіл з місця навчання на відсутність на заняттях). Довідка дійсна протягом одного місяця.
У випадку відсутності офіційного місця зайнятості: письмова заява, у якій висвітлюється економічне становище заявника. До заяви може додаватися підтверджувальна документація.


8. Особисті фінансові гарантії:
Банківська картка
Оригінал і копія картки, дійсної за кордоном, а також оригінал ДОВІДКИ (дійсної протягом одного місяця) з банка про стан банківського рахунку заявника на візу (у будь-якій валюті) із вказанням П.І.Б. заявника, номера картки та залишка коштів на рахунку. У випадку надання іменної банківської картки, дійсної за кордоном, достатньо чеку з банкомату (дійсного протягом трьох днів) замість довідки з банку.
або
Довідка з банку
Довідка з вказаним залишком на поточному некартковому банківському рахунку, дійсному щонайменше останні 3 місяці, та РУХУ КОШТІВ НА РАХУНКУ за останні 3 місяці. Дійсна протягом одного місяця.
або
Нотаріальний спонсорський лист
Від третьої особи в Україні з указанням дат поїздки, а також копія внутрішнього паспорту (заповнених сторінок) і особисті фінансові гарантії особи, яка є спонсором.


9. Міжнародне медичне страхування
Оригінал страхового полісу та його копія. Поліс повинен бути оформлений в Україні, дійсним на території Шенгенської зони на період перебування + коридор 15 днів. Мінімальна сума страхового покриття – 30 000 євро.


10. Бронювання квитків
Підтвердження про транспортний засіб – туди і назад: бронювання авіаквитків, квитків на потяг, автобус. У випадку подорожі на власному автомобілі – оригінали та копії «зеленої карти», посвідчення водія, технічного паспорту автомобіля, договору оренди транспортного засобу.


11. Документи, що підтверджують економічний стан
Підтвердження права власності на нерухомість або інші джерела прибутку (оригінал і копія).


12. Копія свідоцтва про одруження чи про розірвання шлюбу
За наявності.